Pubblicazioni

PUBBLICAZIONI

Giupponi L., Ceciliani G., Leoni V., Panseri S., Pavlovic R., Lingua G., Di Filippo A., Giorgi A. (2019). Quality traits of saffron produced in Italy: geographical area effect and good practices. Journal of Applied Botany and Food Quality 92, 336 – 342 (2019), DOI:10.5073/JABFQ.2019.092.045

Annamaria Giorgi, Daniela Pentimalli, Luca Giupponi, Sara Panseri. Quality traits of saffron (Crocus sativus L.) produced in the Italian Alps. Open Agriculture, 2017, 2: 52-57. DOI 10.1515/opag-2017-0005

Manzo, S. Panseri, D. Bertoni, A. Giorgi, (2015). Economic and qualitative traits of Italian Alps saffron. Journal of Mountain Science. Doi:10.1007/s11629-015-3448-3.

PARTECIPAZIONE A CONVEGNI

Giupponi L., Leoni V., Ceciliani G., Panseri S., Pavlovic R., Lingua G., Di Filippo A., Giorgi A. (2019). Quality traits of saffron (Crocus sativus L.) produced in Italy. 114° Congresso della Società Botanica Italiana (VI IPSC), Padova, 4-7 settembre. Abstract e poster.

SBI 2019 saffron quality

Giorgi A., Pentimalli D., Giupponi L., Panseri S., Borgonovo G., Bassoli A., Saffron (Crocus sativus L.) production as strategies in a mountain contest. Congresso “Mountains 2016”, 3-7 Ottobre 2016, Braganca, Portogallo.

Giorgi A., Pentimalli D., Giupponi L., Panseri S.Saffron quality (Crocus sativus L.) of the Alpine areas. Congresso “Mountains 2016”, 3-7 Ottobre 2016, Braganca, Portogallo.

Manzo A., Panseri S., Vagge I., Giorgi A., Study of the quality of Saffron (Crocus sativus L.) produced in the Alps. 108° Congresso Nazionale della Società Botanica Italiana, 18-20 settembre 2013, Baselga di Piné (TN).

pdf

Giorgi A., Panseri S., Bertoni D., Manzo A., Saffron (Crocus sativus L.) production in the Italians alps: high quality production from family farm to family table. Perth III: Mountains of Our Future, ottobre 2015, Perth, Scozia.

pdf

pdf

Manzo A., Panseri S., Bertoni D., Giorgi A., Economic and qualitative traits of Italian Alps saffron, Journal of Mountain Science, DOI: 10.1007/s11629-015-3448-3, 2015.

pdf